Składniki:

20 dag filetów z chudej ryby (na przykład dorsza)
30 dag włoszczyzny (lub mrożonej mieszanki warzywnej)
1 pojemniczek (15 dag) jogurtu naturalnego
Musztarda
Imbir
Sól, czarny pieprz
Szczypiorek
Sok cytrynowy
Oliwa

Wykonanie:

Warzywa oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić według uznania. Podgotować, aby warzywa były półmiękkie. Rybę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. skropić sokiem z cytryny. Kawałki ryby ułożyć na warzywach i dusić pod przykryciem około 5 minut. Jogurt wymieszać z łyżeczką musztardy i polać tak przygotowanym sosem kawałki ryby na warzywach. Przyprawić do smaku solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i imbirem. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Zieleniną posypać kawałki ryby.
Podgrzewając nie mieszać.