Składniki:

60 dag filetów z dowolnej ryby
40 dag pieczarek
1 cebula
1 łyżka sosu sojowego
4 łyżki oleju
1 łyżka białego wytrawnego wina ( niekoniecznie)
Pęczek zielonej pietruszki
Sól, pieprz

Wykonanie:

Filety opłukać i osuszyć. Pokroić w dosyć grubą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić. Wrzucić pokrojone pieczarki, dodać sos sojowy i wino i dusić przez chwilę.
Następnie włożyć filety, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dusić pod przykryciem około 15 minut.
Zieloną pietruszkę umyć, osuszyć i bardzo drobno posiekać. Posypać rybę.
Podawać z ryżem ułożone na zielonej sałacie.