SKŁADNIKI:
4 kawałki mintaja
2 łyżki mąki
Suszone chilli
Curry
Mielona papryka
4 łyżki miodu
1 łyżeczka kolorowego pieprzu
1 cytryna
1 limonka
30 dag cukinii
30 dag marchwi
30 dag papryki
30 dag czerwonej cebuli
2 łyżeczki masła
1 łyżeczka vegety
Sól
Wykonanie:
Ryby umyć, osuszyć, posolić. Posypać mąką. Miód wymieszać z mielonym chilli, curry, mieloną papryką, pieprzem, pokrojoną cytryną i plasterkami limonki.
Ryby obsmażyć z obu stron, przełożyć do brytfanny i posmarować miodową marynatą, a następnie obłożyć plasterkami limonki.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni i piec rybę przez około 15-20 minut.
Ryby podczas pieczenia polewać sosem.
Wszystkie warzywa oczyścić, umyć i pokroić. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić warzywa, doprawić vegetą i dusić do miękkości.
Upieczoną rybę podawać z duszonymi warzywami.