Składniki:

Pół kilograma filetów z dowolnej ryby
Szklanka gęstej śmietany
1 łyżka mąki
2 ząbki czosnku
10 dag żółtego sera
1 łyżeczka musztardy
Zioła prowansalskie
2 łyżki oleju
Sól, pieprz

Wykonanie:

Przygotować sos: śmietanę wymieszać z musztardą, ziołami i obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Filety rybne opłukać, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Rybę doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim kawałki ryby.
Po usmażeniu kawałki ryby przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać przygotowanym sosem i posypać tartym serem. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i zapiekać rybę, aż ser się rozpuści i zrumieni.
Podawać z ryżem lub frytkami i sałatą.