Składniki:

30 dag mrożonych filetów z dowolnej ryby
Pół szklanki mąki
1 cytryna
Olej
4 ? 5 ziemniaków
Słodka mielona papryka
40 dag mrożonego zielonego groszku
2 łyżki masła
Pół awokado
Sól, pieprz

Wykonanie:

Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami, pokroić na porcje. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i mieloną papryką. Odstawić na około pół godziny.
Obrać, umyć i pokroić na ćwiartki ziemniaki. Ugotować w osolonej wodzie.
Kawałki ryby obtaczać w mące (nadmiar otrzepać), kłaść na rozgrzany na patelni olej (oleju ma być sporo), smażyć na złoty kolor.
Zagotować wodę z solą, wrzucić groszek i gotować 3-4 minuty, odcedzić.
Awokado umyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w plasterki. Groszek polać stopionym masłem. Dołożyć plasterki awokado i plasterki cytryny. Podawać z ziemniakami i rybą.