Składniki:

4 filety z sandacza
3 łyżki masła
Szklanka mleka
Pęczek włoszczyzny
Łyżeczka startej skórki z cytryny
1 łyżeczka curry
2 łyżeczki chrzanu
1 łyżka maki pszennej
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
Sól, cukier, pieprz

Wykonanie:

Filety z sandacza umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
Włoszczyznę oczyścić, obrać, dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paseczki. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Posypać startą skórką cytrynową i odrobiną cukru.
Na patelni rozgrzać 2 łyżeczki masła i podsmażyć pokrojoną włoszczyznę.
Filety podzielić na cztery części. Na czterech kawałkach folii aluminiowej położyć po ? włoszczyzny, a następnie po kawałku ryby i każdy kawałek folii zawinąć. Piekarnik rozgrzać do 330 stopni i włożyć pakieciki z rybą i warzywami na 20 minut.
Resztę masła roztopić, dodać mąkę i lekko podsmażyć, przyprawić curry. Stale mieszając dodać mleko, chrzan i doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Posypać zieleniną. Rybę z warzywami rozłożyć na talerze i polać sosem.